Marcel Hirscher: “Alppihiihdossa on vihdoin oikeat signaalit oikeaan aikaan”

Tiedote, Levi, Suomi – torstai 9.5.2024

Slovenian Portorozissa 06-09.05.2024 pidetyssä Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) kevätkokouksessa alppihiihdon maailmancup-komitea vahvisti kalenterit kaudelle 2024–25. FIS:n maailmancup-komitea on hyväksynyt virallisesti miesten pujottelun osakilpailun osaksi Levin maailmancup-tapahtumaa. Viimeksi miesten pujottelun osakilpailu nähtiin Levillä kaudella 2018–2019.

Levin maailmancup avaa virallisesti alppihiihdon pujottelukauden 15.–17. marraskuuta 2024.

Miesten paluun lisäksi tapahtuma viettää 20-vuotista juhlavuottaan. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä alppihiihdon parhaimmisto Levi Black-rinteessä. Kansainvälisen urheilujuhlan lisäksi luvassa on unohtumattomia elämyksiä ja valovoimaisia yllätyksiä vuoden pimeimpään aikaan.

Kilpailupäivät:
Viralliset avajaiset ja lähtönumeroiden arvonta: PE 15.11.2024
Naisten pujottelun osakilpailu: LA 16.11.2024
Miesten pujottelun osakilpailu: SU 17.11.2024

Paluuta kisarinteille odottavat myös innolla alppihiihdon suuret nimet, kuten Hollantia edustava Marcel Hirscher ja Brasiliaa edustava Lucas Braathen, jotka tekevät paluun miesten alppihiihdon maailmancupiin.

- On hienoa, että Levi on jälleen maailmancupin kalenterissa pujottelukauden avauskilpailuna. Henkilökohtaisesti minulla on vain positiivisia muistoja paikasta, kisasta ja tästä ainutlaatuisesta tunnelmasta. Ja miten hienoa onkaan, että Lucas Braathen palaa tänä vuonna ja kilpailee Brasilian lipun alla. Kansainvälisyyttä ja yhteenkuuluvuutta – alppihiihdossa on vihdoin oikeat signaalit oikeaan aikaan, iloitsee moninkertainen alppihiihdon arvokisamitalisti Marcel Hirscher.

Levin maailmancupin mediatilaisuudessa viime vuonna esiintynyt Norjan Henrik Kristoffersenin haave on lähempänä toteutumistaan. Pujotteluvirtuoosin toiveena on voittaa palkintoporo pojalleen.

- Superhienoa, että miehet palaavat takaisin kisaamaan Leville. Viime kerran menestyin Levillä hienosti ja olen myös saavuttanut siellä urani ensimmäiset podium-sijoitukset. Olin Levilllä viime vuonna myös harjoittelemassa, todella nautin ajastani siellä. Toivottavasti näemme siellä mahdollisimman monen kanssa marraskuussa, sanoo Kristoffersen videotervehdyksessään. Videotervehdys nähtävillä kokonaisuudessaan World Cup Levin Instagram-tilillä.

Juhlavuottaan viettävä tapahtuma ei ole pelkästään huippu-urheilijoiden loistoa – se on myös suuri koko kansan juhla, joka tempaa mukaansa niin paikan päällä olevat kuin penkkiurheilijat kotikatsomoissaan. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle ja talviurheilusta nauttiville, jonka saavutettavuus on hiottu mahdolliseksi kaikenlaisille kisavieraille.

Lipunmyynti avataan maanantaina 13.5.

Seuraa tapahtumaamme sosiaalisessa mediassa @worldcuplevi ja näet näyttävimmät käänteet ensimmäisten joukossa. 

Levin maailmancupin tulokset 2018–2019
Levin maailmancupin tulokset 2023–2024

Edellinen
Edellinen

Levi Lapland Kids Race 2024

Seuraava
Seuraava

World cup Levi viettää 20-vuotista juhlavuotta – Levi Blackissa pujottelukauden avaavat maailman parhaat pujottelijat